Betting på Allsvenskan - Kan du svensk fotboll?

Den svenska inhemska fotbollen må inte hålla högst nivå ur ett internationellt perspektiv. Men när det kommer till passion och stämning på läktarna är det hög internationell klass som väntar. Därför är intresset kring betting på Allsvenskan också väldigt högt och det finns mycket för dig att upptäcka. Följ de 16 lagen i jakten på Lennart Johanssons pokal från april - november som säsongen pågår. Om du tar emot en välkomstbonus kan du få ut ännu mer av din betting på svensk fotboll. Gör det idag för att komma igång på bästa sätt.

Vanliga marknader på Allsvenskan

Det är ju fotboll det handlar om vilket innebär att det är klassiska fotbollsmarknader som gäller för dig som spelare. Därmed är det också 1X2 som är den vanligaste marknaden. Totalt antal mål är också en populär marknad tillgänglig på samtliga spelsidor som erbjuder betting på Allsvenskan. Finns det en klar favorit i matchen är det en hel del som väljer att satsa på Asian Handicap eller European Handicap. Då kan man spela att ett lag börjar matchen med ett målmässigt underläge eller överläge. Andra vanliga marknader på Allsvenskan är målskytt, korrekt resultat, halvtid/fulltid och om det blir straff eller gult kort i matchen.

/allsvenskan.jpg

Vinnarspel innan säsongsstart

Redan innan säsongen drar igång finns vinnarspel tillgängligt. Du kan satsa på det lag du tror vinner Allsvenskan och Lennart Johanssons pokal. Nedflyttningsmarknader kan på förhand nästan kännas lite elakt men det finns ofta bra odds på de som är på väg ur serien. En annan på förhand intressant marknad är hur många poäng mästaren får. Här handlar det om över/under och du kan satsa om ett lag till exempel får över eller under 60 poäng när serien är slut. Även head 2 head betting där du jämför lag kan vara kul. Till exempel kan du spela på vilket lag som blir bäst i Stockholm eller i Göteborg.

Live betting på Allsvenskan

För ännu mer spänning är det ett måste för dig att prova live betting. Genom att spela på pågående match får du flytande odds i realtid och betydligt mer spänning. Eftersom matchen pågår kan du få marknader som inte ligger tillgängliga inför matchstart. Det kan handla om vilket lag som gör nästa mål eller får nästa inkast. Det finns betydligt fler marknader än så och för dig som vill ha mer action är live betting det bästa alternativet. Allsvenskan är en jämn serie vilket innebär att matcherna ibland har många ansikten. Därmed kan det svänga snabbt och du som är snabb vid tangentbordet och har förmågan att snabbt göra smarta analyser har mycket vunnit på detta.

Storlagen i Allsvenskan

Det finns ett gäng lag som vanligtvis tillhör toppskiktet i serien. Sen kan det alltid vara skrällar både uppåt och nedåt men det finns ändå en gäng klubbar som anses som storklubbar.

  • Malmö FF - Mesta mästarna Malmö FF är allt som oftast favoriter till SM-guldet inför säsongen. Är enda laget med två stjärnor på bröstet och med en stark ekonomi ser MFF ut att fortsätta sin dominans kommande säsonger.
  • Hammarby - Sveriges publiklag nummer 1 som också spelar en underhållande och offensiv fotboll. Spelar sina hemmamatcher på Tele2 Arena och ägs till drygt 25% av Zlatan Ibrahimovic.
  • IFK Göteborg - ”Änglarna” har näst flest SM-guld och är en storklubb även om resultaten inte visat detta de senaste åren.
  • AIK - ”Gnaget” är en av Sveriges största klubbar och spelar sina matcher på nationalarenan Friends Arena.
  • IFK Norrköping - ”Peking” har tagit enorma kliv de senaste säsongerna och vann SM-guld 2015. Med en fartfylld fotboll och talangfull tränare ser framtiden ljus ut för Norrköping.